Iedereen heeft het ooit wel eens gehad. Een droge huid. Meestal komt dit voor in de zomer. Als je te lang in de zon zit kan je huid droog worden en zelfs gaan vervellen. In de zomer wordt ook massaal het water opgezocht. Dit tast vaak ook je huid aan. Wat te denken van het zoute zeewater of chloor in een zwembad? Dit alles heeft grote invloed op de staat van je huid. Maar waardoor ontstaat een droge huid eigenlijk en misschien nog wel belangrijker, hoe kom ik er van af? Het antwoord hierop vind je verderop in het artikel. Dus ben je benieuwd? Blijf dan zeker lezen.

De redenen van een droge huid

Zoals ik eerder al aangaf heeft het weer een grote invloed op je huid. Maar er zijn ook een heel aantal andere factoren die jouw huid droog kunnen maken. Wanneer je te lang doucht bestaat er een kans dat je huid droog wordt. Ook een te hoge temperatuur van het water kan hiervoor zorgen. Naast deze externe factoren zijn er ook nog lichamelijke factoren. Wanneer je veel stress hebt dan zie je dit vaak terug aan je huid. Ook het aantal uren slaap is belangrijk voor je huid.

Hoe help ik mijn huid een handje?

Je nachtrust is één van de belangrijkste dingen voor je huid. Voor wie dacht dat je lichaam in de nacht helemaal niks doet, die zit fout. In de nacht is je huid zich namelijk volop aan het vernieuwen. Je oude huidcellen worden afgestoten en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Om je huid te helpen kun je ervoor kiezen om een speciale nachtcrème te gebruiken. Dit houdt je huid soepel en gehydrateerd. 

Wil je iets doen tegen je droge huid? Dan moet je zorgen dat je huid vochtig is. Dat doe je door zelf genoeg vocht te drinken. Zorg er dus voor dat je minimaal 2 liter water per dag drinkt. Zit je in de zon? Dan is het slim om nog meer dan 2 liter water te drinken. Door de zon ga je namelijk meer transpireren en verlies je dus meer vocht. Als we het dan toch over de zon hebben. Zorg ervoor dat je je huid goed insmeert wanneer je in de zon gaat zitten. De zon is namelijk de grootste reden dat je huid veroudert.